Over ons

Telefactory Est. 1990

Hoe het begon

Amsterdam 1990 – op de Vijzelstraat nummer 77 zag Telefactory het daglicht.

De toenmalige PTT was alleenheerser in het land der Nederlandsche telecom. Toen PTT de markt niet langer voor zichzelf kon houden waren het de particuliere aanbieders die de vernieuwing en innovatie brachten. Telefactory verkocht hippe telefoontoestellen en de modernste draadloze telefoons voor thuis, op kantoor en verkocht ook de eerste “betaalbare” ATF3 telefoons voor in de auto. Draagbaar waren ze wel maar wogen nog ruim 6 kilo en konden maar 4 uur mee op een accu.

Met de tijd mee

Tijden zijn veranderd en anno 2022 zijn we weer op eenzelfde kruispunt, waar in de telecommarkt slechts een paar spelers de dienst uit maken. Dat kon in 1990 anders en het gaat nu weer anders worden. Het toen jonge team van Telefactory is nu ook vertegenwoordigd in het nieuwe Telefactory team – misschien ouder en wijzer, maar nog net zo rebels als toen.

Het eerste particuliere telefoonbedrijf in Nederland!

opgericht in 1990

De naam is oud en al rond 1990 geregistreerd door de oprichter van Telefactory te Amsterdam. Die baanbrekende telefoonwinkel was in Amsterdam ook de eerste en de allergrootste particuliere telefoonwinkel van Nederland. Telefactory was vanaf haar opening in 1991 tot haar sluiting in 2003 de luis in de pels van de tot dat moment door de overheid gecontroleerde telecom markt. Telefactory was een verademing voor Zakelijk Amsterdam

Terug van weggeweest

De mensen van Telefactory zijn destijds uitgewaaierd en enkelen zijn nu weer terug op het nest van weleer; 20 jaar ervaring rijker en nog net zo rebels als toen.

Zoals gezegd, destijds was er feitelijk 1 speler die de markt bepaalde; de overheid. Nu, na jaren marktwerking, zijn er nog steeds slechts een paar spelers die met hun aanbod de markt dicteren.

Telefactory zet iets tegenover die eenheidsworst. Door de jarenlange ervaring, up-to-date knowhow en bestaande contacten in de netwerken van onze specialisten van Telefactory, slagen wij er in de klanten oplossingen op maat te bieden.

blank

Stuur ons uw bericht

7 + 9 =

Telefactory B.V.

Gaasterland 8
1945 RG Beverwijk
Nederland
+31 (0)85 047 4002